preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Prosinac

Božić u Lovraku

Božić smo ove godine obilježili na poseban način.

Ugostili smo HKPD „Bosiljak“, društvo iz Čučerja koje već 122 godine čuva i pokazuje bogatstvo hrvatske tradicijske kulturne baštine. Naime, u srijedu, 20. prosinca 2017. u 18h održan je božićni koncert pod ravnanjem prof. Ambrozija Puškarića. Pojavom više od 40 pjevača i tamburaša odjevenih u originalne čučerske narodne nošnje u dvorani, nitko od prisutnih gledatelja nije mogao ostati ravnodušan.
Za potpun vizualni dojam uređenjem dvorane dječjim radovima s motivima tradicijske kulture pobrinule su se učiteljice Bernadica Mažar i Gordana Maršić-Pisk. „Bosiljak“ je prisutnima pružio 45 minuta nezaboravnog užitka za oko i uho izvevši tradicijske božićne pjesme višeglasno a capella ili uz pratnju tamburaša te nekoliko instrumentalnih pjesama koje su razveselile publiku. Ponosni smo na visoku razinu kulture ponašanja publike tijekom trajanja koncerta. Program je visokom razinom kvalitete i odabirom božićnih pjesama na najbolji mogući način dotaknuo prisutne i ispunio ih radošću u iščekivanju Božića. Pogledajte slike ...

U petak, 22. prosinca 2017. u 10 h je održana školska božićna priredba za sve učenike nižih razreda. U dvorani se tražilo i mjesto više, a publika je mogla uživati u glazbenom i dramskom programu kojega su sa svojim učenicima  pripremile učiteljice: M. Lukić, Z. Krndelj, D. Erent Ratoša, I. Maljuna Orehovec, S. Jurić, K. Gučec, N. Jurković, Lj. Szakaly–Janković, Dunja Ivanović–Perić, G. Maršić–Pisk i Nikolina Šturlić.

Prigodnim božićnim programom priveli smo kraju prvo polugodište i i najavili radosne božićne i novogodišnje dane.

Autor teksta:

Nikolina Šturlić, učiteljica

 

Humanitarni Božić u Dubravi

12. prosinca 2017., u Kulturnom centru Dubrava, sudjelovali smo s našim projektom 5P na humanitarnom događanju. Sakupljena sredstva su išla Centru za odgoj, obrazovanje i osposobljavanje djece i mladeži s poteškoćama u razvoju u Dubravi.

    

 

 

Portret Dore Pejačević

U petak, 8. prosinca 2017. godine, u Osnovnoj školi Grigora Viteza održana je svečana dodjela nagrada i priznanja djeci vrtićkog i osnovnoškolskog uzrasta koja su sudjelovala na likovnom natječaju „Velikani hrvatske prošlosti“.
Ove godine učenici su slikali portret umjetnice Dore Pejačević. Na natječaj je pristiglo više od 1000 radova.

Učenica 2. razreda naše škole, MIA KADOIĆ sudjelovala je svojim radom u kombiniranoj likovnoj tehnici olovke i laviranog tuša i za svoj rad dobila priznanje. Bravo Mia!

Mentorica: učiteljica Gordana Maršić-Pisk

 

Gozba ljubavi

9. prosinca 2017. učenici i profesori naše Škole sudjelovali su na tradicionalnom adventskom druženju u Caritasovom domu u Brezovici s djecom s invaliditetom. Moto susreta bio je "nije važno činiti velike stvari, već male stvari s velikim srcem."

(više o događanju ...)


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju