preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Studeni

Četvrtaši vole muzeje

Učenici četvrtih razreda naše škole posjetili su u listopadu i studenome Muzej suvremene umjetnosti i Školski muzej. Pogledajte i pročitajte što se sve u muzejima može vidjeti i naučiti.

 

Lovrakovci na Hrvatskom dječjem festivalu 2015.

U nedjelju, 29. studenoga 2015. u KD Vatroslava Lisinskog održana je svečanost podjele nagrada učenicima koji su se natjecali u literarnoj, likovnoj i glazbenoj kategoriji Hrvatskog dječjeg festivala 2015.

Lovrakovci su i ove školske godine likovnim radovima uspješno odgovorili na zadanu temu likovnog natječaja "Ilustracija". Učenice 6.a razreda Lara Orečić i Nikolina Gracin nagrađene su za svoj likovni rad "Jama" Ivana Gorana Kovačića, kao redefiniciju rada Ivana Lovrenčića, ostvaren u slikarskoj tehnici assemblage. Mentorica nagrađenih učenica je prof. Bernadica Mažar. Učenik 4.d razreda Mislav Klaić nagrađen je za likovnu ilustraciju pjesme Grigora Viteza "Gitara jesenjeg vjetra" naslikan temperama i tušem. Mislavova mentorica je učiteljica Gordana Maršić-Pisk.

Osim izložbe likovnih radova, uživali smo slušajući nagrađene literarne radove HDF- a, kao i razgovore s književnicima Željkom Horvat-Vukelja i Božidarom Prosenjakom.

Pogledajte nagrađene radove naših učenika.

 

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, u ponedjeljak 16. studenoga 2015. održano je predavanje „Bitka za Vukovar“ za učenike osmih razreda. Predavač je i ove godine bio gospodin brigadir Željko Živanović s Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“, Sveučilišta u Zagrebu. Dva školska sata, od 14.00 do 15.30, u velikom središnjem prostoru naše škole učenici su s velikim zanimanjem i poštovanjem usvajali znanja o Domovinskom ratu, a posebno o ulozi grada heroja – Vukovara za njegov tijek i konačan ishod.

   

 

Dan otvorenih vrata Agronomskog fakulteta

I ove je godine održan Dan otvorenih vrata Agronomskog fakulteta. Stoga su u subotu, 7.11. troje učenika šestih razreda i njihova profesorica prirode D. Weir posjetili Agronomski fakultet.
Kako im je bilo i što su sve vidjeli pročitajte ovdje. Više slika pogledajte na stranicama Agronomskog fakulteta.

 

 

 

"Alka kod Lovraka"

U petak, 6. studenoga 2015. između 12.00 i 14.00 sati na otvorenom prostoru ispred škole održana je „Alka kod Lovraka“.

Naši roboti-alkari predstavili su se nedavno i u Hrvatskom veleposlanstvu u Australiji. Slični, samo  manji roboti-alkari predstavljeni su već u nekoliko gradova Hrvatske, kao što su Varaždin, Trogir, Dubrovnik, Hvar. (više …)

   


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju