preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Listopad

Portreti hrvatskih velikana

Profil Klett je 2019. raspisao likovni natječaj Portreti hrvatskih velikana – lica vremena. Kalendar Profil Kletta za 2020. godinu, pod nazivom Velikani svakoga dana, bit će nadahnut učeničkim radovima, a posvećen je hrvatskim velikanima, uzorima iz prošlosti i sadašnjosti. Iz dana u dan, iz mjeseca u mjesec u 2020. učenički će portreti hrvatskih velikana biti prijatelji, inspiracija i poticaj našim učenicima i učiteljima u osnovnim i srednjim školama diljem Hrvatske.

 
Fran Krsto Frankopan                       Josipa Lisac       ban Josip Jelačić

Među odabranim portretima su i likovni radovi naših učenica Marte Jolić iz 8. r. i naših prošlogodišnjih osmašica Lucije Tarle i Lorene Kovačević. Njihova mentorica je Bernadica Mažar, profesorica likovne kulture.

Bernadica Mažar, profesorica likovne kulture

 

Lovrakovci na XXVI. Hrvatskom dječjem festivalu STIH I NOTA, STO DIVOTA

Učenici nižih i viših razreda naše škole i ove su godine svojim likovnim i literarnim radovima sudjelovali na natječaju XXVI. Hrvatskog dječjeg festivala - Stih i nota, sto divota.

 „Slikom ti pričam“, bila je tema ovogodišnjeg natječaja u likovnoj kategoriji, odnosno učenici su ilustrirali književno-umjetnički tekst.

Tri učenice 5. i 6. razreda, pod mentorstvom prof. Bernadice Mažar nagrađene su za likovne radove koji će biti izloženi na izložbi 2. studenog 2019. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. To su VIKTORIA KONSTANTINA BLAZNIK, HANNA  OCVIRK i ANITA KOKIĆ.

Svi radovi bit će objavljeni i u Zborniku XXVI. HDF-a.

Učenici Likovne grupe 4.A razreda, pod mentorstvom učiteljice Gordane Maršić-Pisk, ilustrirali su pjesmu ANE HRŠAK, NEOBIČNA KRUŠKA.

Ana Hršak nagrađena je i za literarni rad, NEOBIČNA KRUŠKA i za svoju ilustraciju napisane pjesme. Uz Anu, nagrađen je i likovni rad Mije Szite.

(sve radove možete pogledati ovdje)

Gordana Maršić - Pisk, voditeljica Likovne grupe 4.A razreda

 

Radovi naših učenika nagrađeni su na natječaju Male ilirske škole Ivan Krizmanić. Zadatak ovogodišnjeg natječaja bio je HAJGA (haiga) na zadanu temu Ze(n)leni gaj ili na temu po slobodnom izboru. Hajga/haiga je umjetničko djelo koje nastaje simbiozom dvaju umjetničkih izričaja, haikuom i slikom, ali pritom slika nije samo obična ilustracija teksta niti tekst smije objašnjavati sliku. Više o natječaju i radove naših učenika možete pogledato ovdje.

 


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju