preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Događanja u 2013./14.

 MARKOV SAJAM

Markov sajam - sajam tradicijskih zanata i obrta, 14. po redu održan je ove godine u periodu od 22. svibnja 2014. do 25. svibnja 2014. godine na Trgu bana Josipa Jelačića. Kao i prethodnih godina i na ovogodišnjem Markovom sajmu sudjelovale su sa svojim brojnim, raznolikim i prekrasnim proizvodima i učeničke zadruge.

Našu UZ "Kvržicu" predstavljale su u četvrtak, 22. svibnja 2014. g. zadrugarke: Antonija Bosilj, Ana Marija Najdić, Patricia Šurić, Julija Vratić i Maja Zelenić. U pratnji učenica bila je prof. Lidija Kovačić Hren. Prezentirali smo rad naše zadruge i prodavali naše proizvode: nadstolnjake, pregače, jastučiće, tanjuriće i šalice. Bio je to vrlo zanimljiv dan ispunjen smijehom i lijepim druženjem. Osim toga, imali smo prilike i provjeriti naše znanje iz njemačkog i engleskog jezika, a naučili smo i nekoliko riječi na ruskom jeziku. Dobili smo pohvale od turista iz Engleske, Kanade, Australije, Japana i Njemačke. Hvala puno mami Najdić koja nam je bila tehnička i moralna podrška i mami i tati Šurić koji su nas sigurno dopratili do Trga i natrag kući. Slike s Markovog sajma možete pogledati ovdje.

 

USKRŠNJI SAJAM

Od srijede, 9. travnja 2014. do petka, 11. travnja 2014. godine UZ  " Kvržica " je organizirala prigodni Uskršnji sajam. Na našem štandu našle su se proljetne košarice i gnijezda s obojanim pisanicama, ukrasne grančice, pilići od vune, pisanice ukrašene salvetnom tehnikom, ukrasi za vrata, jastučići, nadstolnjaci i torbe ukrašene uskršnjim i proljetnim motivima, ukrasni tanjurići, zdjelice i tegle za cvijeće.

                

 

XII. SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA GRADA ZAGREBA

U petak, 4. travnja 2014. godine sudjelovali smo na XII. smotri UZ Grada Zagreba u OŠ Sesvetska Sopnica.  U konkurenciji 27 osnovnih, srednjih škola i škola učenika s posebnim potrebama zauzeli smo 11. mjesto. Iz godine u godinu, učeničke zadruge pokazuju veliki napredak u svome radu, bilo je jako teško odabrati najbolje, a o tome svjedoči i podatak da naša UZ Kvržica zaostaje za 1. mjestom za samo 2, 57 bodova.
( više ... )

 

 

40. GODIŠNJICA ŠKOLE

U petak, 14. ožujka 2014. godine obilježena je 40. godišnjica naše škole.
Bila je to prilika da se i naša učenička zadruga "Kvržica"predstavi sadašnjim i bivšim djelatnicima, bivšim učenicima i prijateljima škole sa prigodnom izložbom naših ovogodišnjih radova.

 

 

 

 

 

BOŽIĆNI SAJAM

Od ponedjeljka, 9.12. 2013. do petka, 13.12.2013. UZ "Kvržica" organizirala je tradicionalni Božićni sajam. Mogli su se kupiti vjenčići za vrata, ukrasi za bor, jastučići, pregače, ukrašeni stakleni tanjurići, melemi za usne, čestitke, aranžmani za stol, jaslice od komušine. Sav prihod od prodaje namijenjen je daljnjem radu učeničke zadruge. Hvala svima koji su sudjelovali na našem Božićnom sajmu - učenicima, roditeljima, bakama, djedovima, učiteljima, tetama spremačicama, domarima... Slike možete pogledati ovdje...

 

ADVENTSKI SAJAM

U srijedu, 27.11. 2013. i četvrtak 28.11. 2013. UZ "Kvržica" je organizirala Sajam adventskih vjenčića gdje su se mogli kupiti adventski vjenčići za stol izrađeni od prirodnih materijala i melemi za usne koje su izrađivali mali zadrugari. Kako je izgledala sama izrada adventskih vjenčića možete pogledati  na sljedećim fotografijama.

 

 

MED I OSTALI PČELINJI PROIZVODI

24. rujna 2013. u školi je održano zanimljivo predavanje o pčelama. Pogledajte kako je bilo ... 

 


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju