preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Prosinac

11. prosinca

Gozba ljubavi

U subotu, 11. prosinca učenici, učitelji, vjeroučitelji iz župe i škole, roditelji naših učenika i naš đakon Kruno posjetili su Caritasov centar za radnu terapiju i rehabilitaciju u Brezovici.

Povod posjetu bila je Gozba ljubavi koju već 10 godina organiziraju časne sestre Klanjateljice Krvi Kristove za djecu s posebnim potrebama uoči blagdana Svetog Nikole.

Bila je to prilika da još jednom pokažemo veliko srce OŠ Mate Lovraka i pomognemo Centru materijalno, ali ih i uveselimo glazbom i pjesmom koju su pripremili veseli pjevači trećaši sa svojom učiteljicom Gordanom Maršić-Pisk.

Puna srca, zadovoljstvo u duši, malo riječi, puno dojmova. Tako smo se osjećali i već odlučili doći ponovno. 

(ravnateljica, prof. Alemka Pliestić)

 

17. prosinca

Adventski  sajam

U petak, 17. prosinca u 17 sati, u našoj je školi organiziran još jedan adventski sajam. I ove je godine pobudio veliko zanimanje pa je u predvorju škole, u ranim popodnevnim satima, zavladalo komešanje učenika, učitelja i roditelja koji su postavili štandove i ispunili ih mirisnim i šarenim kolačićima i ostalim prigodnim, božićnim ukrasima, uporabnim predmetima i čestitkama. Do predvečernjih sati mnogo je od svega izloženog prodano, a prikupljeni novac, oko 11 tisuća kuna, bit će utrošen u obnovu škole. Planira se obojiti i ukrasiti zidove školskih hodnika novim, svježim bojama, za sportsku dvoranu kupiti nove sprave te u proljeće ukrasiti školsko dvorište novim cvjetnim nasadima. Uz ovaj korisni cilj, sajam je još jedanput bio mjesto zajedništva, druženja i humanosti naših učenika, roditelja i učitelja.

 

21. prosinca

Božićna priredba

U  ove blagdanske dane tradicija je u našoj školi da pjesmom, plesom i prigodnim  recitacijama uljepšamo i utoplimo ove dane i naša srca. Učitelji su, sa svojim učenicima, pripremili kratak program u kojem su uživali i roditelji, i učitelji i učenici.

                    

 

V j e s t i c e

Bili smo...

7. prosinca učenici trećih razreda pogledali su predstavu Mirakul za malene u Kazalištu "Trešnja".

9. prosinca učenici četvrtih razreda i njihove učiteljice bili su na terenskoj nastavi u Ogulinu.

11. prosinca desetak učenika 5., 7. i 8. razreda sa svojom su  profesoricom likovne kulture Bernadicom Mažar posjetili  Etnografski muzej. Sudjelovali su u radionici  Tko nosi ne prosi  izrađujući etno torbice.

16. prosinca  dvadesetak učenika osmih razreda posjetili su Hrvatski državni arhiv sa svojim profesoricama Kolenić, Grizelj i Šelimber. Sudjelovali su u organiziranim radionicama i razgledali prostore Arhiva.


 

 


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju