preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Ožujak

DAN ŠKOLE

Naša je škola 14. ožujka 2014. proslavila 40tu godišnjicu rada. Program obilježavanja značajne obljetnice sastojao se od tri dijela.

U prvom dijelu susreli su se umirovljeni i aktivni zaposlenici škole. Održana je svečana sjednica svih zaposlenika. Tom prilikom je prvom direktoru „škole u izgradnji“, gospodinu Ivanu Filipoviću, uručen prvi primjerak izdane Monografije OŠ Mate Lovraka, kao i buket cvijeća za njegovu suprugu, učiteljicu Matildu Filipović koja nije mogla osobno doći na proslavu. Gospodin Filipović je našim učenicima dao zanimljiv intervju koji je dio Monografije.

Posebnu pozornost posvetili smo gospođi Miri Karakašić, našoj glavnoj kuharici koja je zaposlenica škole od njenog početka, od davne 1974. do danas, punih 40 godina. Skupu se obratila samo jednom, jednostavnom rečenicom: „Ne mogu vjerovati kako je to vrijeme brzo prošlo!“.

Naša učiteljica u mirovini, pjesnikinja, gospođa Ankica Svirač, pročitala je iz Monografije svoju pjesmu koju je napisala za 35. godišnjicu škole „Da barem mogu“. Sve nas je dirnula svojim toplim i iskrenim obraćanjem.

Učiteljica Lidija Gnjidić u svom je obraćanju skupu predstavljala bivše učenike, a sadašnje zaposlenike škole. Osim toga ona je spona između naše dugogodišnje ravnateljice, gospođe Ivanke Abrlić, njene majke i svih nas, umirovljenih i aktivnih Lovrakovaca. Navirala su sjećanja i poneka suza.

Na kraju se skupu obratila gospođa Vera Toth, u ime umirovljenih djelatnika koje uvijek rado pozivamo na naše proslave, a to je, u njezinom slučaju, punih 25 godina. Zahvalila se na toj izuzetnoj pažnji.

Na kraju ovog prvog dijela našeg programa načinjena je zajednička fotografija.

Drugi dio programa odvijao se u dvorani, za mnoge uzvanike, drage goste, suradnike, prijatelje, bivše učenike, roditelje. Nakon pozdravnog govora ravnateljice Alemke Pliestić započeo je kratak, vedar i zanimljiv program koji su na temu likova iz Lovrakovih romana pripremili učenici sa svojim učiteljicama. Razveselili su sve prisutne. O dobroj priredbi pričalo se još danima.

Druženje uz domjenak nastavljeno je u blagovaonici škole, a dio suradnika i prijatelja dolazio je i tijekom popodneva, jer zbog radnih obveza nisu mogli doći ranije.

Time smo zaokružili naših prvih 40 godina, otvorili novu stranicu u životu škole, s puno dobrih namjera započeli oblikovati budućnost koja će nas sretno dovesti do nekih idućih „okruglih“ i veselih obljetnica. (više slika)

Napomena:

Monografija OŠ Mate Lovraka može se nabaviti u tajništvu škole, kod tajnice Mirele Kovačić, dipl. iur.

 

 

Izložba EKO PROJEKT PetP

Radovi učenika naše škole nastali u projektu PetP bili su izloženi u izlogu Dječje knjižnice Medveščak od 5.2.2014. do 15.3.2014.

                                                                                                                                   

 


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju