preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Veljača

 

 

Kazališna predstava "Radio Tesla"

17. i  23. veljače

U Tehničkom muzeju i ove se godine obilježavaju već tradicionalni Dani Nikole Tesle od 1. do 4. veljače. Tim je povodom u našoj  školi, za učenike sedmih i osmih razreda, kazalište "Tvornica lutaka" izvelo predstavu "Radio Tesla". Prema Teslinoj autobiografiji "Moji pronalasci" tekst je za kazalište adaptirao Filip Šovagović, a režirao Mario Kovač. Predstava nas vodi na proputovanje kroz djetinjstvo, odrastanje, vizije, um i rad jednog od najvećih svjetskih izumitelja, kojim se vrlo ponosimo.

 

22. veljače

Predavanje Udruge Fokus  za  roditelje

Udruga Fokus, ogranak Obiteljski život, nastavlja s predavanjima za roditelje naših učenika. Ovoga puta predavanju su prisustvovali roditelji učenika osmih razreda i poslušali zanimljivosti na temu Utvrđivanje ciljeva u životu.

 

24. veljače

Snimanje TV-emisije o našim robotičarima

O našim uspješnim robotičarima  i njihovoj mentorici profesorici  Jelki Hrnjić, (o kojima smo pisali u siječnju), HTV je snimila prilog za emisiju Školskog programa na temu Tehnička kultura u školi. Detaljnije pogledajte ovdje.

 

 

V j e s t i c e

Bili smo...

2. veljače 15 učenika šestih i sedmih razreda s profesoricom likovne kulture, Bernadicom Mažar i učenici 4. d razreda sa svojom učiteljicom Ingom Dokolenić posjetili su Muzej grada Zagreba i sudjelovali u još jednoj  njihovoj organiziranoj radionici. Ovoga su puta izrađivali maske za ovogodišnji fašnik, a zadana tema bile su BILJKE.  Radionicu je vodila profesorica Koraljka Kovač. Sve  maske moći ćete pogledati u Muzeju od 17. veljače ove godine.

 

14. veljače u OŠ Malešnica održano je Županijsko natjecanje u poznavanju njemačkoga jezika u 2011.g. Naša učenica Matea Banović osvojila je prvo mjesto (na listi B).

Čestitamo Mateji i njezinoj mentorici, profesorici Sanji Sokora!

16. veljače  literarna grupa s profesoricom Arijanom Gojak bila je na Književnoj srijedi u Kulturnom centru Dubrava kada je gostovala spisateljica  za djecu  Sanja Pilić. Književnica je tom prilikom djeci predstavila gotovo sva svoja djela i otkrila da je često inspiraciju za dječje likove pronalazila u svojoj djeci, a sada, kada su oni već odrasli, u svojim unucima. Sanja Pilić je učenike osvojila svojom duhovitošću i iskrenošću te još jedanput potvrdila da vrlo lako pronalazi zajednički jezik s malim i mladim čitateljima.

23. veljače  20-ak naših učenika sedmih razreda i njihovi profesori posjetili su Knjižnicu Dubrava gdje je organizirano predavanje na temu karnevala. O toj zanimljivoj temi, naročito u ovo vrijeme maski i poklada, govorila je profesorica  etnologije Lucija Franić-Novak.

 

 

 

 


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju