preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Ožujak

Mjesec Frankofonije

U sklopu Mjeseca Frankofonije naši su učenici 7. razreda zajedno sa njihovom profesoricom D. Erent-Ratoša sudjelovali na susretu s mladim francuskim šansonjerom Benjaminom Piatom koji im je ispričao ponešto o sebi i puno o tome kako stvara svoje pjesme (i tekst i glazbu). Učenici su mogli postavljati pitanja, a zatim su i pjevali zajedno s pjevačem pjesmu, koju su prethodno obradili na satu francuskog jezika.

Lijep događaj!

   

 

Uspjeh robotičara

Na  natjecanju u švedskom gradu Linköpingu hrvatska ekipa pod nazivom Gebruder CRO team osvojila je 2. mjesto u kategoriji RESCUE LINE SECONDARY  te je imala najbolje hardversko rješenje. Članovi ove uspješne ekipe su učenici naše škole: Marko Pongrac iz 8.r., Jerko Ćubić iz 6.r. i David Pongrac iz 3.r. zajedno s mentoricom, profesoricom tehničke kulture i informatike, Jelkom Hrnjić.

 

 

Nagrađeni likovni radovi

Već sedamnaestu godinu za redom organiziran je međunarodni likovni natječaj za hrvatsku djecu širom svijeta. Tema ovogodišnjeg likovnog natječaja bila je „Moj dom je svako mjesto gdje moja obitelj spusti sidro“. Na natječaj je pristiglo preko 400 radova iz pet zemalja: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske, Njemačke i Švicarske. Naše učenice su postigle iznimno lijep uspjeh. Imamo sedam nagrađenih učeničkih radova:

1. mjesto: Ella Grković, 7.b

2. mjesto: Dina Kovačić, 7.b i Veronika Đurić, 5.b

3. mjesto: Lola Krog, 6.b, Lucija Tarle, 6.a i Regina Matić, 6. d

4. mjesto: Mihaela Benić, 7.a

Pogledajte radove ...

Mentorica je Bernadica Mažar, profesorica likovne kulture.

 

Završena akcija "Knjigu darujmo, djecu obradujmo"

     U petak, 17. 3. 2017., s Danom škole, završila je akcija Knjigu darujmo, djecu obradujmo, akcija u kojoj ste Vi, poštovani roditelji, djelatnici i dragi učenici, knjižnici Osnovne škole Mate Lovraka poklonili, ni manje ni više, 125 naslova.

    Među naslovima se okupila zanimljiva galerija likova: 25 stripova Zagor, osam Malih prinčeva, dvije Heidi i dva Pinokija, četiri Petra Pana, Bambi, dva doktora Dolittlea i svi junaci iz Pavlove ulice... Našlo se i nekoliko knjiga za nas odrasle, pa i one iz stručne literature.

     Sada će ove knjige, kojih ste se odrekli u korist učenika, zaživjeti jedan novi život na policama knjižnice, posuđivat će se kao lektira, koristit će se kao materijali za nastavu i kao dodatni izvori znanja. Sve u svemu, ovim putem htjeli bismo iskreno zahvaliti na iskazanom interesu i na prekrasnom odazivu, kao i na lijepim posvetama, mislima, riječima koje ste u knjige napisali.

                                                                                                                                                                     Vaši knjižničari

 

Kako smo proslavili Dan škole

Nizom događanja tijekom tjedna od 13. do 17. ožujka 2017. proslavili smo 43. Dan škole.

Zašto u ožujku?

Učitelj i pisac Mato Lovrak, čije ime škola s ponosom nosi, rođen je 8. ožujka 1899. u Velikom Grđevcu, pored  Bjelovara.

Umro je u Zagrebu, također u mjesecu ožujku, i to 14. ožujka, sada već davne, 1974. godine.

Upravo te godine, svega nekoliko tjedana ranije, naša je škola započela s radom.

Što se sve događalo povodom ovogodišnjeg Dana škole? (pročitajte ...)


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju